Circulaţie îngreunată pe Faleză, pentru consolidarea acesteia

0
1330

Şoferii obişnuiţi să circule cu autovehiculele pe Faleza Superioară a Dunării trebuie să ştie că până pe data de 17 martie, banda întâi de mers, pe sensul dinspre Grădina Botanică, spre Elice, va fi blocată, aici desfăşurându-se lucrări necesare consolidării malului Dunării – un fenomen observat de mai multă vreme şi care deja a început să pună probleme de siguranţă, în zonă. Astfel, pe toată lungimea falezei, de la intersecţia cu bulevardul Cloşca şi până la intersecţia cu Prelungirea Traian, se vor efectua opt foraje, care vor colecta date despre fenomenul de tasare pe o perioadă de trei ani – lucrări menite să indice probabilitatea producerii (sau nu) unor tasări, aşa cum s-a întâmplat în dreptul monumentului de la Elice, atât pe Faleza Superioară cât şi Inferioară. Reamintim, anul trecut, la iniţiativa primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu,  Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat servicii de monitorizare a Falezei Dunării şi a scos la licitaţie o expertiză tehnică a scări monumentale, care este afectată de tasare. Conform graficului de lucrări, în perioada de trei ani se vor efectua un studiul geotehnic, lucrări de foraj şi echipare piezoinclinometrică, o analiză de stabilitate şi recomandări pentru măsuri de punere în siguranţă, verificarea şi monitorizarea amplasamentului pe o perioada de trei ani (frecvenţă lunară a măsurătorilor pentru primele şase luni). Pentru toate aceste lucrări, Primăria Galaţi va investi 130.000 de lei (fără TVA).

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei municipiului Galaţi, societatea S.C. Proexrom S.R.L. (cea care a câștigat licitația pentru ”Inspecție tehnică a lucrărilor publice – zona Faleza, municipiul Galați”) a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru Siguranța Circulației Rutiere pentru demararea lucrărilor de realizare a forajelor pe Faleza Dunării.

Potrivit sursei citate, perioada în care se fac primele foraje și echiparea piezo – inclimometrică este 26 februarie 2018 – 17 martie 2018. Necesitatea realizării acestor lucrări a fost prezentată de administraţia publică locală: „În urma studiilor efectuate la accidentele de teren punctuale de pe Faleza Superioară (de exemplu: accidentul de teren de la Elice) recomandările specialiștilor au vizat demararea unor acțiuni de colectare a datelor, prin metode specifice. Practic va fi blocată o bandă pe sensul de mers dinspre Grădina Botanică spre Elice (din cauza prezenței utilajului care va fi amplasat aici pentru colectarea datelor), iar circulația autovehiculelor va fi deviată pe cea de-a doua bandă de pe sens (foto 1). Astfel, traficul va fi îngreunat pe B-dul Marii Uniri pe tronsonul cuprins între strada Cloșca și strada Prelungirea Traian. Zona va fi pusă în siguranță și vor fi montate semne de circulație rutieră care indică devierea traseului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.