Circa 20% din elevii de bacalaureat au ales să nu dea examenul la limba română

0
812

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, la proba de bacalaureat, dată, în premieră naţională, în această lună (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română), s-au înscris 3.553 de elevi, din care au susţinut examenul 3.520, căci 32 de elevi au absentat de la examen iar unul a fost eliminat din timpul probei.

Raportat la numărul elevilor care se aflau, la începutul anului, în evidenţa claselor a XII-a, respectiv, 4.450 de elevi (adică, fie elevi aflaţi în clasa a XII-a în actualul an şcolar, fie proveniţi din serii anterioare, dar care nu au luat bacalaureatul), rezultă că doar 80% din aceştia au decis să dea bacalaureatul, 20% preferând să sară peste examenul la limba română. Acest lucru va însemna că aceştia nu se vor putea prezenta, în vară, să dea celelalte examene scrise de la bacalaureat, o variantă pentru ei fiind doar sesiunea specială din toamnă.

Cât priveşte rezultatele de la  evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, potrivit ISJ, 2.232 de elevi (63,4%,)  au obţinut calificativul “experimentat” –841 (24%,) – “avansat” şi  447 (12,6%,) – “mediu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.