Chiriașii Primăriei Galați își vor putea cumpăra locuințele

0
3654

Aleșii locali au aprobat la ultima ședință o hotărâre referitoare la revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 46/01.03.2001 privind ”schimbarea destinației de locuință în locuință socială a locuințelor rămase disponibile în blocuri și a locuințelor din fondul vechi care se repară și valoarea reparațiilor depășește 50.000.000 lei de lei vechi (5.000 de lei – n. red.)”. Primarul Ionuț Pucheanu a precizat că a fost necesară adoptarea acestei măsuri pentru a putea fi pregătit pasul următor, pentru a le fi acordată chiriașilor primăriei posibilitatea de a-și cumpăra locuințele. ”Așa cum era prevăzut în Hotărârea Consiliului Local nr. 46/01.03.2001, dacă făceai investiții mai mari de 5.000 de lei într-o astfel de locuință, devenea din oficiu locuință socială și nu mai putea fi vândută, chiar dacă cel care locuia de ceva ani acolo și-ar fi dorit să o cumpere. (…) Încercăm să încurajăm achiziția de către cei care beneficiază de aceste spații de locuit, de către chiriași. Din punctul meu de vedere, primăria nu trebuie să fie cel mai mare latifundiar din oraș. Evident că vom păstra un număr consistent de apartamente, care să poată fi trecute cu statutul de locuințe sociale”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.  

Primarul Galațiului a mai adăugat că numărul foarte mare de spațiile locative deținute de primărie, indiferent dacă sunt apartamente la bloc sau în case din fondul vechi, acestea reprezintă o gaură neagră pentru bugetul municipalității, deoarece costurile reparațiilor acestor locuințe sunt foarte mari. ”Actualmente, toate spațiile de locuit pe care Primăria Galați le are reprezintă, în mare măsură, o gaură neagră pentru bugetul local. Asta pentru că o mare parte dintre ele au nevoie anual de intervenții, în special la case, la care multe lucruri se defectează și datorită vechimii acestor clădiri. În ceea ce privește apartamentele, atunci când sunt eliberate de foștii chiriași, acestea trebuie aduse la un minim standard de locuit pentru a putea fi închiriate către alți cetățeni care doresc în apartamente puse la dispoziție de Primăria Municipiului Galați”,a adăugat Pucheanu.

Locuințele pentru care chiriașii nu își vor exprima dreptul de preemțiune la achiziționare, vor putea fi cumpărate de către alte persoane interesate.”Poate că pe viitor vom scoate la licitație publică un număr de apartamente care să poată fi cumpărate de către doritori după regulile pieței libere imobiliare la nivelul municipiului Galați”, a mai precizat primarul. Nu a fost stabilit numărul de apartamente care vor fi scoase la vânzare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.