Cererile de eliberare a avizului de angajare în muncă pentru cetăţeni străini, în creştere

0
898

În semestrul I al anului 2018 au fost depuse 78 de cereri de eliberare a avizului de angajare în muncă pentru cetăţeni străini, faţă de numai 22 în perioada similară a anului trecut, creşterea fiind de aproximativ 400%, a declarat marţi în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Galaţi, şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi, Ciprian Şimu.

Potrivit acestuia, din cele 78 de cereri depuse anul acesta, 57 au fost aprobate şi 21 respinse. Cererile au vizat preponderent cetăţeni din Vietnam, Turcia, Republica Moldova şi China şi au fost depuse la reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale din Galaţi.

În aceeaşi perioadă a anului 2017 au fost depuse doar 22 astfel de cereri dintre care 15 au fost aprobate şi şapte respinse.

,,Comparativ, se constată o creştere de aproximativ 400% a cererilor de eliberare a avizului de angajare în muncă pentru cetăţeni străini, respectiv de la 22 la 78″, a spus Şimu.

În ceea ce priveşte prelungirea dreptului de şedere temporară în scop de muncă, au fost depuse în semestrul I al acestui an, 202 cereri dintre care doar unui număr de 31 de cetăţeni străini li s-a aprobat acest drept.

În perioada similară a anului 2017 li s-a prelungit dreptul de şedere temporară în scop de muncă unui număr de 27 de cetăţeni străini, preponderent din China, India şi Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.