Centura Galaţiului, cu şanse maxime pentru obţinerea banilor europeni

0
8083

Cel mai important proiect de infrastructură al Consiliului Judeţean şi Consiliului Local, extinderea şi modernizarea drumului de centură al oraşului, are şanse maxime să obţină bani europeni. Proiectul a fost declarat eligibil, obţinând peste 80 de puncte, iar în prezent se află în evaluare, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

„Centura Galaţiului este o prioritate. La sfârşitul lunii ianuarie, a intrat în verificări. Îmbucurător este faptul că am primit al doilea rând de clarificări, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că suntem pe drumul cel drept. Centura are peste 80 de puncte, este eligibilă. Era nevoie de 50 de puncte ca proiectul să fie declarat eligibil. În momentul de faţă, nu avem niciun drum judeţean depus pe SUERD care să aibă un punctaj atât de mare”, a informat şeful Consiliului Judeţean.

Declaraţiile acestuia au fost făcute în contextul în care consilierii judeţeni s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară pentru a vota favorabil completarea unei hotărâri adoptate în luna decembrie a anului trecut privind această investiţie.

„Nu vom intra la exproprieri până nu vom avea contractul semnat. Acele gospodării, imobile – unii dintre cei expropriaţi vor fi societăţi comerciale, care îşi desfăşoară activitatea economică acolo – au fost evaluaţi şi vor fi evaluaţi de către o firmă specializată în exproprieri. Evaluarea este făcută de către un expert autorizat, conform legii. Nu o face Consiliul Judeţean. 10 la sută din cheltuielile eligibile pot fi acordate pentru despăgubiri, adică, până în trei milioane de euro”, a explicat Costel Fotea.
Extinderea şi modernizarea drumului de centură se ridică la 40 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.