Centru regional de urologie intervențională la Galați. Se fac proceduri de litotriție cu ultrasunete pentru spargerea pietrelor la rinichi

0
2434
Un pacient cu probleme renale a beneficiat astăzi de o intervenție chirurgicală minim invazivă, care l-a scăpat de durerile cumplite provocate de pietrele acumulate la rinichi.
Intervenția s-a realizat la Spitalul Județean de Urgență, în blocul operator și s-a încheiat cu succes. Medicii urologi au realizat o procedură medicală complexă – nefrolitotomie percutanată – cu ajutorul nefroscopului și a sursei de litotriție cu ultrasunet, pentru tratarea litiazei renale.
„De la an la an, pacienții beneficiază la Galați de noi și noi tratamente și proceduri medicale, astfel încât să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la București, Târgu Mureș sau Iași. De aceea, am adus și aducem aparatură medicală nouă și performantă”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Practic, cu ajutorul echipamentelor medicale recent intrate în dotarea Spitalului Județean de Urgență, medicii urologi au reușit să spargă și să extragă pietrele din rinichiul unui pacient printr-o metodă minim invazivă.
În afară de spitalul din Iași, Galațiul este singurul centru din regiunea Moldovei unde se poate realiza o astfel de intervenție, care înlocuiește clasica operație, cea care presupune riscuri mult mai mari pentru pecient.
Medicii susțin că intervenția a decurs bine, iar pacientul, care risca o infecție renală gravă, se va recupera repede, în doar câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.