Centru regional de tratare a bolii Parkinson

0
777

La Galați, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, funcționează un centru de tratament multimodal al bolii Parkinson. Astfel, pacienții aflați în diferite stadii ale bolii beneficiază de metode moderne de tratament, inclusiv de terapie infuzională, prin montarea unor pompe externe portabile, care eliberează continuu medicația direct în intestinul subțire. Până acum, pacienții erau nevoiți să ajungă în centrele medicale de la București sau Iași pentru a beneficia de un astfel de tratament.

“Este o procedură medicală modernă, care îi ajută foarte mult pe pacienții cu Parkinson, mai ales pe cei aflați într-un stadiu avansat al bolii. Practic, cu ajutorul acestui tratament, se reduce severitatea simptomelor, iar pacienții pot realiza singuri o mare parte din activitățile zilnice.

Fără această metodă de administrare a tratamentului, ei ar rămâne imobilizați la pat, riscând și alte complicații medicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest centru de tratament multimodal al bolii Parkinson funcționează în cadrul clinicii de neurologie, iar pentru realizarea acestei intervenții medicale este nevoie de o echipă multidisciplinară formată din chirurgi, gastroenterologi, neurologi și medici de terapie intensivă.

“S-au realizat două astfel de proceduri, iar pacienții au fost deja externați. Spre exemplu, unul dintre pacienți, care era imobilizat la pat, a plecat pe propriile picioare după montarea acestui dispozitiv medical. Această procedură medicală este gratuită”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, în evidența medicilor sunt 870 de pacienți cu Parkinson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.