Centru modern pentru diagnosticarea cancerului, la Spitalul Judeţean

0
1264

La Spitalul Judeţean se amenajează un centru modern pentru diagnosticarea cancerului.

Astfel, în curtea interioară a Ambulatoriului de Specialitate se construieşte un spaţiu medical nou, unde va fi montat un PET CT. Este vorba despre un echipament medical de ultimă generaţie care depistează tumorile. Procedurile de achiziţie publică a PET CT-ului au fost finalizate, iar echipamentul medical va fi livrat de către distribuitorul autorizat în România al companiei americane GE Healthcare.

“După ce am deschis la Galaţi un centru modern de tratare a cancerului cu ajutorul acceleratorului liniar de particule, amenajăm şi un centru performant pentru diagnosticarea acestei cumplite maladii. Centrul va fi  dotat cu un echipament medical ultraperformant pentru depistarea în stadii timpurii a celulelor canceroase şi diagnosticarea precoce a recidivelor. De altfel, doar trei sau patru spitale din ţară au un asemenea dispozitiv medical. În acest moment, la Spitalul Judeţean Galaţi se construieşte un spaţiu nou pentru PET CT, urmând ca la finalizarea lucrărilor să fie adus şi aparatul medical pentru a fi montat şi calibrat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

După ce aparatul medical va fi instalat şi calibrat,  vor demara procedurile de obţinere de la CNCAN a autorizaţiilor necesare. Valoarea investiţiei este de 8.449.000 de lei, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Galaţi. Suma include echipamentul medical, amenajarea spaţiului şi costurile cu documentaţia tehnică, cu precizarea că aparatul medical va fi plătit după obţinerea autorizaţiilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.