Centru modern pentru bunici, cu fonduri europene atrase de Primărie

0
925
Mai multe clădiri aflate în paragină, pe strada Domnească, sunt transformate de Primărie, cu fonduri europene și de la bugetul local, într-un centru modern pentru persoanele vârstnice, cu spații moderne de recreere, activități interesante de petrecere a timpului liber și consiliere. Lucrările sunt în plină desfășurare.
Transformăm trei clădiri vechi și degradate în spații moderne și primitoare pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre corpurile C1, C2 și C4, din strada Traian nr. 203, care vor asigura cele mai bune condiții pentru activități de petrecere a timpului liber, recreere și consiliere de specialitate. Este proiect cu fonduri europene de aproximativ 16 milioane de lei”, anunță primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.
Amintim că proiectul prevede execuția următoarelor lucrări: recompartimentarea, conform standardelor, pentru cele trei corpuri de clădire; repararea acoperișului, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei; schimbarea tâmplăriei exterioare la corpurile de clădire; lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare; izolarea termică a corpurilor de clădire; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației sanitare, electrice și termice; înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea circuitelor electrice; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție; repararea trotuarelor de protecţie; asfaltarea căilor de acces; reabilitarea centralei termice și a instalației de distribuție aferente; reabilitarea sălii de sport; achiziția dotărilor necesare funcționării centrului (pentru sala de bibliotecă și lectură, sala de spectacol, sala de audiotecă, sala de cinematecă, sala de internet, sala de socializare și activități recreative).

Proiectul vizează facilitarea și încurajarea legăturilor interumane cu prioritate menținerea relațiilor cu membrii familiei; crearea cadrului de manifestare a aptitudinilor cultural-sportive ale vârstnicilor (prin punerea în valoare a potențialului cultural, intelectual, artistic și profesional ale acestora, capacitate dobândită în decursul vieții; organizarea unor seri culturale; întâlniri cu personalități ale vieții cultural-artistice locale și naționale; întâlniri cu specialiști din diverse domenii; organizarea și participarea la activități de aniversare a unor evenimente).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.