Centru de excelență în cercetarea bolilor de piele, la Galați

0
536
Primele studii de cercetare științifică în dermatologie, la #Galați, în cadrul unui centru medical de excelență pentru bolile pielii.
„La Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, a fost înființat unul dintre cele mai bune centre din țară de cercetare în domeniul dermatologiei, format din medici specialiști, profesori universitari, chimiști, farmaciști, biologi și cercetători din străinătate.
În cadrul acestui centru, specialiști din Galați, București și Constanța au demarat primele cercetări în domeniul bolilor de piele, folosind videodermatoscopia, microscopia confocală in vivo și tomografia în corență optică.
Specialiștii cercetează, în cadrul acestui prim studiu demarat la Galați, efectele tratamentelor biologice, create cu ajutorul bioingineriei medicale, folosite în cazurile severe de psoriazis asupra leziunilor cutanate, inclusiv asupra alunițelor”, a precizat președintele CJ Galați, Costel Fotea.
Deja, în cadrul acestui studiu, au fost incluși într-o primă fază 10 pacienți, iar primele analize au fost deja publicate în reviste internaționale de prestigiu din domeniu.
Centrul de cercetare dermatologică de la Galați, înființat în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos”, este dotat cu aparatură medicală unică în România, achiziționată de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene.
De altfel, acest centru de cercetare este axat pe inovație și dezvoltare și beneficiază de aportul unor specialiști din Finlanda și Africa de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.