,,Centenarul Marilor Victorii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz”, la Tecuci

0
1607

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a participat astăzi la “, eveniment desfăşurat în municipiul Tecuci, oraş în care s-au luat marile decizii militare în timpul Campaniei din 1917 şi care a fost intens bombardat de către forţele inamice în timpul Primului Război Mondial.

“Avem obligaţia să cinstim memoria eroilor de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz. Sacrificiul şi curajul lor stau la baza Marii Uniri din 1918. Cu baioneta în mână au luptat pentru libertatea şi demnitatea neamului românesc, pentru părinţi şi copii, pentru pământul românesc.Uniţi de acelaşi ideal, soldaţii români au reuşit să oprească năvălitorii, să salveze ţara şi să sfarme valurile dusmane.Eroilor de la Mărăşti, Mărăşeşti si Oituz le datorăm respectul nostru si trebuie să ducem mesajul luptei lor generatiilor următoare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a vizitat expoziţia“Marele Război în documente şi obiecte de patrimoniu”, unde a primit din partea Muzeului de Istorie “Teodor Cincu” o plachetă comemorativă,  a participat la Marşul Recunoştinţei, un omagiu adus ostaşilor români şi a inaugurat o placă omagială în amintirea eroilor de la Mărăşti, Mărăşesti şi Oituz, în faţa clădirii în care, în 1917 a funcţionat centrul de comandă al Armatei Române. În prezenţa a sute de oameni a avut loc sfinţirea şi arborarea Drapelului tricolor şi a Drapelului de luptă al Regimentului 24 Infanterie Tecuci, după care au fost depuse coroane de flori. Manifestările s-au incheiat cu o simulare militară a bătăliei de la Mărăşesti. Evenimentul a fost organizat de Primăria Tecuci şi Muzeul de Istorie “Teodor Cincu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.