Cel mai tânăr comandant de pluton din Jandarmeria Galați

0
1065
????????????????????????????????????

Absolventă a Academiei de Poliţie, promoţia 2019, Maria Ailoaie, este cel mai tânăr comandant de pluton din Jandarmeria Galaţi . Tânăra a fost repartizată la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi unde ocupă funcţia de comandant de pluton.
Sublocotenentul Maria Georgiana Ailoaie absolventă a promoţiei 2019 a Academiei de Poliţie, Facultatea de Jandarmi, este cel mai tânăr ofiţer din Jandarmeria Galaţi pentru care provocările meseriei abia încep. La cei 23 ani ai săi, Maria a fost repartizată pe funcţia de comandant de pluton la Detaşamentul 4 Jandarmi Tecuci, subunitate care avea nevoie de un suflu tânăr, mai ales în exercitarea actului de comandă la nivelul subunităţii.
După ce a prezentat-o în faţa cadrelor unităţii, domnul inspector şef, colonel Vasilică Dănuţ, i-a urat mult succes în carieră, să ia decizii bune, să fie imparţială şi dreaptă în tot ceea ce întreprinde. De asemenea, domnul inspector şef a ţinut să-i precizeze că majoritatea ofiţerilor din Jandarmeria Galaţi au plecat din Cazarma Tecuci, locul unde s-au format generaţii întregi de militari jandarmi. La rândul său, comandantul Detaşamentului 4 Jandarmi Tecuci, domnul maior Bălţătescu Gheorghe, a spus că se simte onorat ca un tânăr absolvent al Academiei de Poliţie să fie repartizat la subunitatea sa, mai ales că în Tecuci se simţea nevoia unui ofiţer tânăr. Comandantul subunităţii a asigurat-o că o va sprijini în exercitarea actului de comandă, o va îndruma şi îi va împărtăşi multe din secretele meseriei astfel încât să îi uşureze acomodarea cu detaşamentul şi plutonul.De loc din Odobeşti, judeţul Vrancea, Maria a ales Jandarmeria Galaţi, chiar dacă a avut posibilitatea să aleagă alte oraşe, pentru că iubeşte oraşul Galaţi, respectă colectivul inspectoratului pe care l-a cunoscut în anii de practică făcuţi în cadrul unităţii noastre. „Am ales cariera de jandarm deoarece am vrut să-mi demonstrez că pot mult mai mult şi că pot face faţă, cu brio, unei meserii dominată de bărbaţi. Sunt singura din familie care a ales cariera militară şi mă mândresc cu acest lucru. Nu este uşor să fii femeie într-un sistem militar; provocările sunt permanente, cerinţele sunt mari, viaţa militară, în general, este dură, dar acest lucru nu mă descurajează, ba din contră, mă ambiţionează şi mai tare. Serioasă, respectuoasă şi ambiţioasă, la care se adaugă optimismul, sunt valori ce mă însoţesc permanent în viaţa personală şi activitatea profesională, făcând din mine un om motivat şi eficient. Abia aştept să îmi cunosc plutonul şi sunt sigură că voi avea multe de învăţat de la colegii mei”, a declarat sublocotenentul Maria Georgiana Ailoaie,o jandarmeriță la început de drum.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − ten =