Ce cartiere intră în reabilitare completă, de anul viitor. Din primăvară, încep lucrările în alte șase zone ale orașului

0
11904

Programul primarului Ionuț Pucheanu de reabilitare a infrastructurii de cartier, prin refacerea completă a trotuarelor, asfaltarea străzilor, aleilor și crearea de locuri de parcare, acolo unde spațiul permite, demarat de edilul-șef în vara anului trecut, va continua și în următorii ani. Cartierelor Țiglina I și Mazepa II, unde lucrările comandate au fost executate, până la acest moment, în proporție de 25 la sută, li se vor alătura alte șase zone importante ale orașului, unde oamenii așteaptă chiar și de zeci de ani reabilitarea infrastructurii de cartier. Este vorba despre I.C. Frimu (pe porțiunea cuprinsă între Siderurgiștilor, 1 Decembrie, Aurel Vlaicu și George Coșbuc), Micro 38, Micro 39A, B și C și o parte din cartierul Micro 13.

„Este un proiect pe care l-am demarat la scurt timp de la alegeri. Vom continua cu forțe mult sporite și se va lucra simultan în mai multe zone ale orașului. Acolo unde spaţiul va permite, vom înfiinţa şi noi locuri de parcare. Vom avea un acord-cadru până în 2020, cu alocări de fonduri de trei milioane de lei pentru fiecare dintre cei trei ani”, a declarat primarul Galaţiului. Edilul-șef a ținut să precizeze că niciunul dintre cartiere nu va fi uitat și că în celelalte se va interveni după 2020.

Ionuț Pucheanu a afirmat că, în acest an, în cadrul programului de lucrări de reparații și întreținere carosabil și trotuare, s-a turnat asfalt pe aproximativ 150.000 de metri pătrați.

Cele mai importante investiții din 2017

Edilul a făcut publice aceste planuri în contextul în care, recent, a trecut în revistă cele mai importante investiții finalizate de Primărie în acest an sau care se află în curs de finalizare. „Aș vrea ca oamenii să mă evalueze după cei patru ani de mandat (…) Nu cred că am făcut nimic rău prin faptul că am dus la bun sfârșit niște lucrări necesare atât administrației locale, cât mai ales cetățenilor acestui oraș, inițiate de fosta administrație. Multă lume mă judecă strict din prisma aceasta, dar pentru cei care sunt implicați foarte bine în actul administrativ știu că un proiect nou are nevoie de un an, un și jumătate, uneori chiar doi ani, pentru a putea fi vizibil. Nu mi le asum la nivel de proiecte, ci la nivel de finalizare a lor”, a precizat edilul-șef.

Ionuț Pucheanu a amintit de noua Primărie, inaugurată în urmă cu doar câteva luni, investiție care depășește 31,5 milioane de lei, modernizarea străzii Traian, lărgită la patru benzi, străzilor Tecuci, Anghel Saligny, a amintit de consolidarea pavilioanelor I și II a Spitalului Elisabeta Doamna și consolidarea dispensarului de pneumoftiziologie. În ceea ce privește investițiile demarate în acest an, edilul a trecut în revistă amenajarea intrării în oraș dinspre Brăila, lucrările de amploare de pe Faleza Superioară (Falezogaura n.r.) și Inferioară a Dunării, care vor continua cu refacerea completă a scărilor monumentale, afectate puternic de tasare, modernizarea străzilor Leonida Zamfirescu, Pictor Isser, Cerealelor și Dr. Carnabel, reparațiile capitale la blocurile I1 și I2, de pe strada Domnească, afectate de tasare, care aveau nevoie urgent de lucrări de reabilitare.

Bineînțeles, unul dintre cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea orașului îl constituie modernizarea transportului public în comun. Primăria va introduce, zilele acestea, pe trasee cele 14 noi troleibuze, care au sosit, de curând, la Galați, iar începând de anul viitor va fi implementat sistemul de e-ticketing. În următoarea perioadă va fi scos la licitație și contractul privind achiziția celor opt tramvaie noi.

Edilul a mai amintit de stația de epurare din cartierul Cantemir, care va fi construită cu bani obținuți de municipalite de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 2, pentru lucrări de investiții, în total Primăria obținând 23 de milione de lei. Din acești bani vor fi finanțate și lucrările de reabilitare programate pentru Școala nr. 7.

Încă două noi centre medicale de permanență

Pe lângă centrul de permanență din Micro 39, deja funcțional, pentru care municipalitatea a investit aproximativ 180.000 de lei, alte două vor fi înființate, în 2018, în Mazepa și Valea Orașului, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu. „Pentru prima dată, după ani de zile în care populaţia Galaţiului a avut de suferit în ceea ce priveşte accesul la medicaţie controlată într-un centru de permanenţă, înființăm trei astfel de centre. Punctele de primiri urgenţe ale spitalelor ar putea fi astfel degrevate, iar cetăţenii care au nevoie de administrarea unui tratament sub control medical, după orele de program de la cabinetele medicilor de familie, vor primi îngrijiri corespunzătoare”, afirmă primarul Ionuţ Pucheanu.
Centrele de permanenţă sunt unităţi sanitare cu sediu stabil, în cadrul cărora se asigură continuitatea asistenţei medicale primare pentru pacienţii din zona arondată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.