Ce alte personalități gălățene vă doriți să aibă un bust în Parcul Mihai Eminescu? Primarul îi invită pe gălățeni la o nouă consultare publică

0
466

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a lansat, joi, pe Facebook, o consultare publică, în cadrul căreia îi invită pe gălățeni să-și exprime opinia cu privire la personalitățile care ar putea avea un bust pe unul dintre cele patru socluri special amenajate în Parcul ”Mihai Eminescu”.

În urma centralizării propunerilor venite din partea instituțiilor de cultură și a organizațiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalități care și-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galați, iar gălățenii pot decide, pe pagina oficială de Facebook a primarului Ionuț Pucheanu, începând de astăzi și până pe data de 26 septembrie 2019, care dintre aceste personalități merită să aibă un bust în Parcul „Mihai Eminescu”.

Este vorba despre ALEXANDRU D. MORUZZI, BENONE PUȘCĂ, CAMIL RESSU, DIMITRIE CUCLIN, ELISA LEONIDA ZAMFIRESCU, EREMIA GRIGORESCU, FANI TARDINI, HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU, IOSIF IVANOVICI, IORDAN CHIMET, IOAN SIMION MĂRCULESCU, IOAN BREZEANU, MELCHISEDEC ȘTEFĂNESCU, MIHAIL KOGĂLNICEANU, NICOLAE OANCEA, NINA CASSIAN, SMARANDA BRĂESCU, TEODOR AL. MUNTEANU.

Numeroși gălățeni au participat, miercuri seară, la evenimentul de inaugurare a Parcului ”Mihai Eminescu”, din centrul orașului, unde Primăria a realizat lucrări ample de modernizare.

Este vorba despre amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigații, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, împrejmuire, realizarea de instalații electrice de iluminat, instalații hidroedilitare și instalarea de mobilier urban.

Lucrările de modernizare a Parcului Mihai Eminescu Eminescu  au fost executate de firma S.C. Rovis Lider S.R.L, iar valoarea contractului a fost de 4.108.684 lei (cu TVA).

Parcul Mihai Eminescu este menționat în istoria Galațiului pentru prima dată în anul 1880. În Parc se află statuia poetului Mihai Eminescu care este considerată cea mai veche din ţară şi a fost executată în marmură de sculptorul Frederic Stork. Dezvelirea statuii a avut loc la 16 octombrie 1911, iar parcul poartă astăzi numele poetului.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 11 =