Cazierele nu se mai eliberează pe loc

0
1586

Având în vedere măsurile stabilite la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, în contextul răspândirii infecției cu virusul COVID – 19, pentru evitarea contactului între persoane și prevenirea aglomerării ghișeelor în care se lucrează cu publicul, Inspectoratul de Poliție Județean Galați „recomandă tuturor persoanelor care doresc să obţină certificatul de cazier judiciar sau certificatul de integritate comportamentală în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, etc., la instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice (primării, instituţii din sistemul de învaţământ, S.R.P.C.I.V., D.G.A.S.P.C., etc.), să  solicite acestor instituţii obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, în baza consimţământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau de integritate comportamentală. ( art. 20 alin (7) din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar: ”instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice solicită extras de pe cazierul judiciar în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice”).

În același context, transmiterea cererilor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoane fizice, persoane juridice, precum și  a cererilor de eliberare a certificatelor de

comportamentală pentru alte persoane decât cele specificate mai sus, se va realiza în format electronic (format doc, pdf, etc.) on-line la adresa [email protected], urmând ca solicitantul să semneze cererea la înmânarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau integritate comportamentală, de la ghișeu.

Pentru evitarea producerii aglomerației la ghișeu, recomandăm cetățenilor care nu au posibilitatea transmiterii prin e-mail a documentelor menționate, să se prezinte la ghișeu conform programului prezentat mai jos, cu CERERILE de eliberare a certificatelor de cazier judiciar sau integritate comportamentală, GATA COMPLETATE conform modelelor postate pe site-ul I.P.J. Galați, UTILE\DOCUMENTE ELIBERĂRI ACTE (https://gl.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliber-ri-acte).

Până la o dată ce va fi comunicată ulterior, la ghișeului de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, din strada Brăilei nr. 200, certificatele de cazier judiciar / integritate comportamentală nu se mai eliberează pe loc, iar programul de lucru cu publicul se va desfășura după următorul grafic:

  • luni și marți, în intervalul orar 8.30 – 10.30 – primiri cereri
  • joi, în intervalul orar 9.30 – 12.30 – eliberări certificate de cazier judiciar / integritate comportamentală​

 Până la o dată ce va fi comunicată ulterior, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de la nivelul Poliției Municipiului Tecuci și Poliției Orașului Târgu Bujor se suspendă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.