Cazarma de pe Crizantemelor devine cartier ANL, iar pe locul celei de lângă Mall vor fi sediile Parchetului și Tribunalului

0
8009

Au intervenit câteva schimbări în intențiile primăriei de a prelua cazarmele fostelor unități militare, dezafectate de mai mulți ani, pentru a le demola și a construi în locul acestora locuințe ANL. Cazarma fostei unități militare de pe Bulevardul Coșbuc, de lângă Shopping City, nu va mai intra în patrimoniul Primăriei Galați, fiind transferată la Ministerul Justiției. În schimb, este în stadiu foarte avansat preluarea cazarmei de pe strada Crizantemelor, unde vor fi construite mai multe blocuri ANL, cu un total de 360 de apartamente. ”Așteptăm cu nerăbdare Hotărârea Guvernului prin care ne va fi transferată cazarma de pe strada Crizantemelor. Avem încheiat un parteneriat cu cei de la MApN și jumătate din cele aproximativ 360 de apartamentele ce vor fi construite acolo în sistem ANL, adică aproximativ 180, să le fie repartizate unor lucrători ai MApN. Suntem destul de avansați, Ministerul Dezvoltării se ocupă de acest proiect. În momentul de față așteptăm Hotărârea de Guvern”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.  

Primăria Galați a renunțat la solicitarea adresată Ministerului Apărării Naționale de a prelua și cazarma situată pe Bulevardul Coșbuc, lângă Shopping City, aceasta urmând să fie repartizată Ministerului Justiției, pentru a fi construite acolo un sediu al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați și o nouă clădire, care să găzduiască Tribunalul Galați și Judecătoria Galați,. ”O altă cazarmă care urma să intre în patrimoniul municipiului Galați, cu o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați, e cea de pe bulevardul Coșbuc, vizavi de Mehid. Acolo, o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați a fost trecută deja în patrimoniul Ministerului Justiției și urmează a fi construit un nou sediu pentru Tribunalul Galați și Judecătoria Galați. În actualul Palat al Justiției își va desfășura activitatea numai Curtea de Apel Galați. Avem discuții cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel pentru a prelua dumnealor acea suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați, pentru că au alocate deja fondurile necesare pentru construirea unui nou sediu al Parchetului. Cred că e bine să avem o zonă a Justiției construită acolo. Noi ne-am afirmat disponibilitatea de a renunța la acea zonă în favoarea dumnealor. Noi, ca municipalitate, vom rămâne în patrimoniu doar cu cei 23.000 de metri pătrați, cât are cazarma de pe strada Crizantemelor”, a mai spus primarul.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.