Cavadineşti – încă un caz de pestă porcină

0
1331

Prefectura judeţului Galaţi informează că „astăzi s-a întrunit  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență,  pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană, ca urmare a suspicionării apariției focarului la o anexă gospodărească situată în extravilanul comunei Cavadinești, conform buletinelor de analiză emise aseară de către Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași.
Potrivit prevederilor legale, s-a aplicat măsura sacrificării prin ucidere preventivă a celor 42 de porci din exploatație și s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din comuna Cavadinești.
Prin ordin al prefectului s-a constituit și comisia de evaluare a despăgubirilor ce se cuvin proprietarului, potrivit prevederilor H.G. 1214/2009 modificată și completată prin H.G. 484/2018.
Reamintim că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, un impact economic major”. Reamintim, în afară de Cavadineşti, alte cazuri de pestă porcină s-au mai confirmat, luna trecută, la Suceveni, Vameş şi la o fermă din Bădălan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.