Bugetul local al oraşului va încasa, lunar, în următorii 49 de ani, nu mai puţin de 1.250 de lei, de la concesionarul golfuleţului de la Dunăre, societatea Marina Danubius SRL, şi, respectiv, 25.000 de lei redevenţă, de la concesionarul Plajei Dunărea, SC Karan – Business & Finance SRL.
„Este o formă de încurajare a iniţiativei private. Toată lumea se aşteaptă ca Primăria să investească, să administreze, să fie în tot şi în toate. Viziunea mea asupra administraţiei publice locale este, poate, puţin diferită faţă de a multora. Şi da, chiar cred în încurajarea iniţiativei private. Un privat simte cel mai bine piaţa, cel care dă banii va fi extrem de grijuliu cu propria investiţie şi atunci va fi axat ca lucrurile să meargă bine şi pe a obţine profit. Este şi o formă de creare de locuri de muncă. Uitaţi-vă, de exemplu, ce s-a ales cu plaja Dunărea cât Primăria a administrat-o. Este o formă de a stopa un furt”, a declarat, luni, primarul Ionuţ Pucheanu, într-o conferinţă de presă.
Acesta a afirmat că societăţile amintite au două obligaţii majore, respectiv plata redevenţei şi cea de a realiza la termen investiţia pe care s-au angajat să o facă. În cazul în care firmele nu-şi vor respecta angajamentele, Primăria va rezilia contractele. „În momentul de faţă, avem o societate (SC Marina Danubius SRL n.r.) – şi eu aş vrea să nu ne mai grăbim în a judeca înainte de a vedea dacă realizează ceva sau nu (…) La Plaja Dunărea avem doi ani în care acest proiect să se realizeze. Că, dintr-o nefericită şi o neinspirată declaraţie, concesionarul şi-a asumat că în două luni va deschide plaja Dunărea, e un aspect ce ţine de el. Sunt însă aspecte contractuale pe care nu le putem încălca”, a precizat primarul.
Reamintim că, SC Marina Danubius SRL a concesionat 13.056 de metri pătraţi la malul Dunării, în partea dreaptă a zonei Trecere Bac, pentru a dezvolta, în următorii cinci ani, o zonă de agrement şi un port de ambarcaţiuni. SC Karan – Business & Finance SRL (care a preluat terenul cu destinaţia plajă, în suprafaţă de 53.926 de metri pătraţi, şi construcţiile cu suprafaţa desfăşurată de 6.529 de metri pătraţi) are misiunea de a realiza, în doi ani, un complex de agrement la standarde europene.