Cartierele Micro 38 și Micro 39 intră în modernizare. Lucrări de regenerare urbană în premieră

0
1320

La inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, municipalitatea va investi peste 13,7 de milioane de lei pentru lucrări importante de infrastructură în cartierele Micro 38 și Micro 39, unde va reface alei, străzi, trotuare, va reamenaja zone verzi și va continua să creeze locuri de parcare, acolo unde spațiul va permite.

În ședința de joi a Consiliului Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul ”Regenerare urbană  și reparații sistem rutier cartierele Micro 38, 39A, B, C, subzona 3 Micro 39C”.

Este vorba despre lucrări de refacere și reparații la parcări și zonele de acces, amenajarea de noi parcări în locul garajelor demolate, reamenajarea aleilor carosabile, reparații la trotuare și aleile pietonale, reamenajare a spațiilor verzi adiacente străzilor, lucrări de resistematizare a fluxurilor de circulație, de semnalizare rutieră și realizarea de sisteme pentru scurgerea apelor. Sunt vizate strada Dr. M. Petrini, tronsonul dintre str. Ionel Fernic și str. Drumul Viilor, aleea carosabilă cuprinsă între str. Ionel Fernic și bl A9-bl C8, parcare bl A7, bl. Milcov-alee carosabila-bl. B1, strada Ionel Fernic-parcare bl. A1.

Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 13.795.712,91  lei.

Reamintim că, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, Primăria are în desfășurare un amplu program de reabilitare a infrastructurii de cartier, datorită căruia străzi și trotuare nereparate vreodată sunt acum reabilitate. Mai mult, în cadrul aceluiași program, sute de garaje sunt demolate, iar în locul lor sunt amenajate locuri de parcare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + thirteen =