Care vor fi tarifele la prima parcare multietajată construită de Primărie

0
1159

Consiliul Local a aprobat, săptămâna aceasta, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, tarifele pe care municipalitatea le va percepe la parcarea multietajată din Mazepa, prima de acest fel construită de Primărie, la Galați.

Tariful abonamentului BASIC pentru un loc de parcare va fi de 70 lei/lună, respectiv 840 lei/an și se va indexa anual până la data de 30 noiembrie a fiecărui an fiscal, pe baza indicelui de inflație. Pentru spațiile de depozitare aferente locurilor de parcare, tariful va fi de 3,62 lei /mp/lună pentru persoane fizice și de 5,58 lei/mp/lună pentru persoane juridice, conform HCL nr. 762/2017 privind stabilirea chiriilor pentru spații cu altă destinație decât cea de locuință și pentru terenuri aflate în proprietatea municipiului Galați.

Potrivit Metodologiei de atribuire a locurilor de parcare, aprobată de Consiliul Local, în parcarea de reședință supraetajată se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/deţinătorilor de autovehicule cu masa maxim autorizată sub 3,5 tone (exclus autovehicule comerciale). Deţinerea unui autovehicul, având inspecţia tehnică periodică la zi, în proprietate sau în folosinţă, precum  şi taxele și impozitele datorate bugetului local achitate la zi constituie condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de atribuire a abonamentelor pentru locurile de parcare.

În situaţia în care se va constata că un abonament pentru un loc este solicitat de mai multe persoane sau când unul sau mai multe abonamente sunt solicitate expres de mai multe persoane, atribuirea se va face prin licitaţie publică cu strigare.

Pentru facilitarea accesului autoturismelor plug-in hybrid și electrice și încurajarea achiziției mașinilor cu emisii reduse de CO2 (inclusiv plug-in hybrid), 5 locuri de parcare prevăzute cu stație de alimentare sunt destinate autovehiculelor ce tranzitează municipiul Galați.

Procedura de atribuire a abonamentelor pentru parcare se va aplica de sus în jos pentru toate locurile de parcare (începând cu etajul superior), în mai multe etape de repartizare, pe principiul proximității, în cadrul fiecărei etape fiind alocate un număr minim de 10, maxim 25 de locuri de parcare.

Tipul abonamentului va fi:

  • abonament BASIC (loc de parcare simplu)
  • abonament PLUS (loc de parcare + spațiu auxiliar tip boxă)
  • abonament ECO (loc de parcare prevăzut cu stație de alimentare pentru autoturismele plug-in hybrid și electrice)

Amintim că parcarea multietajată cu teren de sport, din cartierul Mazepa, este aproape gata. Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că lucrările se apropie de final, iar, în prezent, constructorul lucrează la finisaje și la fațade, după care vor fi instalate lifturile. Terenul de sport, de la ultimul etaj al parcării, a fost amenajat.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =