Carantină la Spitalul de Boli Psihice de la Gănești

0
1291

Focar de Covid-19 la Centrul Medico-Social pentru Boli Psihice de la Gănești, în județul Galați. 104 persoane din unitatea sanitară sunt infectate cu SARS Cov-2, acesta fiind cel mai mare focar activ de boală din județ.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați, 96 dintre peroanele depistate pozitiv cu SARS Cov-2 sunt beneficiari ai centrului, iar 8 sunt angajați. Pentru că rata de infectare este mare, a fost impusă carantina la Centrul Medico-Social de la Gănești. Pentru moment, cei mai mulți dintre bolnavi nu au simptome specifice Covid-19 și sunt monitorizate zilnic. Ancheta epidemiologică a DSP va stabili sursa infectării, însă, cel mai probabil, virusul a fost adus în spital de un angajat, întrucât rezidenții nu ies din unitatea sanitară.

În primăvară, în primul val al pandemiei, Consiliul Județean Galați, forul tutelar al Centrului Medico-Social de la Gănești, a impus carantină generală în spitalul de boli psihice din nordul județului. Angajații stăteau 14 zile în centru și alte 14 zile acasă, astfel că, atunci, a fost evitată infectarea în masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.