Capacitate extinsă pentru triajul pacienților de la Spitalul Județean

0
725

În curtea Spitalului Judeţean „Sf. Andrei” din Galaţi au fost instalate cinci containere pentru triaj epidemiologic, acestea fiind închiriate cu banii alocaţi de Consiliul Judeţean (500 de lei/lună/container).

Fiecare container este dotat cu câte două paturi şi cu aparat de aer condiţionat, dar şi cu radiator, deoarece unităţile vor fi utilizate şi în perioada rece. Nevoia unor spaţii cu climatizare în care se se efectueze triajul epidemiologic la Spitalul Judeţean era foarte mare, având în vedere că până acum activitatea s-a desfăşurat în corturi în care disconfortul termic era ridicat din cauza căldurii de afară resimţită în special de personalul medical nevoit să lucreze aici doar echipaţi din cap până în picioare în echipamente de protecţie. De asemenea, nu de puține ori corturile de triaj epidemiologic au fost afectate de vremea rea – furtunile și ploile torențiale provocând adesea inundarea corturilor. Totuși, Spitalul Județean va menține în funcțiune și corturile de triaj, alături de noile containere, având în vedere afluxul mare de pacienți.

Alte asemenea containere, cu o capacitate mai mare de cazare, urmează să fie aduse şi în perioada următoare. Zilnic, la unitatea de triaj a Secţiei UPU a Spitalului Judeţean din Galaţi sunt primiţi circa 200 de pacienţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.