Când va începe construcţia primei parcări supraetajate din Galaţi

0
2213

Construcţia primei parcări supraetajate din Galaţi, pe care municipalitatea urmează să o ridice în cartierul Mazepa I, în zona blocului R5, va începe, cel mai probabil, în vara acestui an. Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că, în aproximativ o săptămână, va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia mult aşteptatei parcări multietajate, iar în paralel autorităţile vor face o serie de lucrări în zonă pentru devierea unor reţele ale operatorilor de apă şi canalizare, energie electrică şi de gaz.

Cred că în aproximativ o săptămână finalizăm procedura, vom avea un câştigător. Asta înseamnă că intră în perioada efectivă de proiectare, căci contractul prevede proiectare plus execuţie a acestei investiţii. În paralel, se vor începe lucrările de deviere a unor reţele care trec pe sub viitoarea construcţie, lucrări care, conform estimărilor, se ridică la aproximativ 700.000 de lei. Urmează şi aici procedura, suntem pe repede înainte. Cu siguranţă, în vară sau, cel târziu la începutul toamnei, veţi vedea prima cupă de excavator băgată în pământ pentru a începe construcţia primei parcări supraetajate din municipiul Galaţi”, a declarat edilul-şef.

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au modificat indicatorii tehnico-economici ai parcării supraetajate, întrucât autorităţile au descoperit că este nevoie şi de o serie de lucrări pentru devierea unor conducte, în condiţiile în care „prin lucrările propuse sunt afectate reţelele aflate în exploatarea Apă Canal, Eletrica şi Distrigaz”. Astfel, este necesară devierea a două colectoare de canalizare, a conductei de distribuţie gaze naturale aflată pe amplasamentul construcţiei, dar şi devierea instalaţiilor electrice aflate în exploatarea Electrica Galaţi. „Aceste lucrări suplimentare au condus la modificarea valorii estimate şi a indicatorilor tehnici aferenţi obiectivului de investiţii”, se arată în proiectul care a primit votul favorabil al consilierilor. Noii indicatori tehnico-economici stabiliţi de proiectant la faza de proiect tehnic sunt de 12.949.702 de lei, cu 794.183 de lei mai mult decât era prevăzut iniţial.

Pentru proiectarea şi execuţia primei parcări supraetajate, contract estimat la 9.466.595 de lei, s-au bătut mai mulţi constructori – Asocierea Lemacons SRL – S&M Expert Project SRL, care are ca subcontractant firma SC Electrofor SRL, Asocierea Servland SRL – Refconsteel SRL, care are ca subcontractant compania Exe Group SRL şi Asocierea Tancrad SRL – Ecoarch SRL – Nasi SRL care are ca subcontractant firma ISMA SA. Procedura se află în etapa evaluării tehnice a ofertelor depuse de către constructori.

Reamintim că proiectul prevede 214 locuri de parcare şi 50 de spaţii de depozitare tip boxe individuale. Parcarea va avea, printre altele, iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare de producere apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolaţii, racorduri electrice pentru 21 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.