Când va fi reluată furnizarea de agent termic în sistem centralizat

0
2560

Furnizarea de căldură și apă caldă în sistem centralizat va fi reluată în luna noiembrie. În următoarele zile, reprezentanții CET și ai Calorgal vor semna contractul aferent sezonului rece 2017-2018, documentele urmând să fie parafate pentru perioada 01.11.2017-31.03.2018. „În conformitate cu prevederile legale, funcție de înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, a unei medii a temperaturii exterioare mai mici de 10 grade Celsius, în intervalul orar 18,00 – 6,00, se va începe furnizarea agentului termic secundar pentru încălzire, cu prioritate la unitățile de învățământ și sanitare”, a precizat conducerea Calorgal într-o informare transmisă Prefecturii Galați cu privire la furnizarea acestui serviciu în iarna 2017-2018.

Reprezentanții distribuitorului de agent termic estimează că, la acest moment, doar aproximativ 20.000 de apartamente mai sunt dependente de căldura furnizată în sistem centralizat, în timp ce numărul celor care depind de apa caldă a scăzut la circa 5.000. În prezent, angajații Calorgal fac o nouă inventariere a apartamentelor branșate la sistemul centralizat de termoficare, iar rezultatele „recensământului” vor fi făcute publice, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii octombrie.

În ultimii șase ani, sistemul public de termoficare a pierdut zeci de mii de consumatori. În toamna anului 2011, potrivit reprezentanților de atunci ai Primăriei, erau branșate la sistemul centralizat aproximativ 80.000 de apartamente.

În aceste condiții, este greu de crezut că sistemul centralizat de termoficare va fi menținut în funcțiune și în iernile ce vor urma, întrucât este supradimensionat, învechit și generează pierderi foarte mari. De altfel, primarul Ionuț Pucheanu a avertizat, în urmă cu doar câteva săptămâni, că, cel mai probabil, autoritățile vor mai furniza căldură și apă caldă doar în sezonul rece 2017-2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.