Când îşi vor primi salariile restante angajaţii Calorgal. Ce spune primarul Ionuţ Pucheanu

0
2473

Angajaţii Calorgal îşi vor primi salariile restante săptămâna viitoare, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, care a precizat că municipalitatea va vira în contul Calorgal, cel târziu luni, o sumă de bani pentru acoperirea pierderilor societăţii de termoficare.

„Se pare că e nevoie de o nouă discuţie cu directorii să înţeleagă că rolul lor acolo nu este de a fi director şi a lua un salariu mai mare decât ceilalţi. Rolul lor acolo este acela de a manageria, de a se ocupa ca lucrurile să meargă cap-coadă, să se încadreze în nişte bugete pe care şi le stabilesc de la începutul anului, să se îngrijească să-şi obţină fondurile necesare, care nu toate trebuie să vină de la Primărie. Toată lumea face cheltuieli după cum îl duce capul ştiind că undeva, la sfârşit, Primăria scoate bani de a acoperi cheltuielile absolut demente, uneori, făcute de către unul şi de către altul. Vor urma şi sancţiuni. Este inacceptabil să mergi la nesfârşit pe principiul că din taxele şi impozitele tuturor, incompetenţa şi neajunsurile în administrarea unor afaceri trebuie acoperite în permanenţă din bugetul local, la sfârşitul anului”, a declarat edilul-şef.

Ionuţ Pucheanu i-a acordat directorului general al Calorgal, Marian Alexandru, două bile negre în condiţiile în care salariaţii au reclamat că directorii şi-au primit banii, în timp ce ceilalţi angajaţi au fost amânaţi la plată, dar şi pentru faptul că şeful Calorgal şi-a angajat fiul în cadrul societăţii.

„Cu siguranţă, nu este o situaţie plăcută şi nici nu este normală. Nu poţi fi pentru unul mumă şi pentru altul ciumă. Atâta timp cât există probleme, ar trebui să le resimtă absolut toată lumea. Nu am să înţeleg niciodată, şi am văzut chestia asta la mai mulţi directori, să se vadă cu sacii în căruţă, restul mai vedem. Din punctul acesta de vedere, o bilă neagră domnului director pentru că nu la modul acesta se gestionează o situaţie care şi-aşa stă pe un butoi de pulbere (…) Cu siguranţă, nu este o situaţie plăcută şi nici nu este normală (angajarea fiului directorului Calorgal n.r.)”, a punctat edilul-şef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.