Campionii României, faţă în faţă cu tinerii

0
1123
Astăzi, la Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați s-a  derulat o întâlnire între studenți și două foste mari sportive din Galați , respectiv, atleta Fița Lovin, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984, la Los Angeles și medaliată la campionate mondiale, europene și balcanice și fosta gimnastă Liliana Nanu, locul I la Campionatele Mondiale Universitare (sol) şi locul II cu echipa, multiplă  campioană la competiții naţionale. Întâlnirea a avut loc în cadrul programului național „Campionii României”, derulat de Ministerul Tineretului  şi Sportului, în colaborare cu mai multe instituții guvernamentale – Ministerul Educației Naționale, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale -, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică, Direcțiile Județene de Sport și Tineret; Inspectoratele Școlare Județene, Comitetul Olimpic și Sportiv Român. La Galaţi, acţiunea se derulează prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.
Proiectul care se va desfăşura timp de aproape doi ani constă în promovarea sportului în instituţii de învăţământ, prin realizarea de întâlniri dintre mari foşti şi actuali sportivi cu tinerii cărora li se vor explica beneficiile sportului.
Proiectul urmăreşte creșterea gradului de participare activă a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului (măsură prevăzută în Programul de Guvernare).

Programul va fi dezvoltat în școli, licee și universități, proiectul propunându-şi să ajungă în aproximativ 2.500 de unități școlare din cele 41 de județe și municipiul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.