Campionii la canotcă, “Veteranii”, felicitaţi de primar

0
1073

Membrii echipajului ”Veterani”, campioni la faza naţională a concursului de canotcă, desfăşurată la începutul acestei luni la Tulcea, au fost primiţi, astăzi, în vizită de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care i-a felicitat:  ”Sunt mândru de rezultatele acestor iubitori ai sportului! Îi felicit cu această ocazie și îi asigur de toată susținerea mea”.

Încă din 2013, când, pentru prima oară, de Ziua Marinei, îndrăgitul sportiv Ivan Patzaichin a venit la Galaţi cu cele trei canotci ale sale, echipa “Veteranii” a fost nelipsită la ineditul concurs de vâslit pe Dunăre. După cum se ştie, în urmă cu cinci ani,  Ivan Patzaichin a lansat campania „Descoperă Rowmania – – România naturală văzută din barcă” – un eveniment de promovare a sporturilor de apă. În cadrul campaniei, sportivul a parcurs diverse municipii din România, organizând concursuri de canotcă –  o ambarcaţiune de 11 locuri – o invenţie a îndrăgitului sportiv Ivan Patzaichin, care a realizat originala ambarcaţiune îmbinând elemente de caiac canoe şi lotca (barca tradiţională a pescarilor lipoveni din Delta Dunării).  Cele mai bune echipe, de la nivelul fiecărui municipiu, au participat, în fiecare an, la faza naţională, desfăşurată la Tulcea. Printre oraşele în care Ivan Patzaichin a  călătorit cu ale sale canotci s-a aflat şi Galaţiul, concursurile strângând, an de an, la malul Dunării, zeci de persoane interesate să experimenteze vâslitul. Printre echipele care s-au înscris an de an s-a numărat şi echipa “Veteranii” (Remus Alexandru Nica, Alin Datcu, Andrei Zota, Marius Conţofan, Marius Galeru, Teodor Pintilie, Alexandru Voinea, Mihai Munteanu, Cristian Boczar, Gheorghe Constantinov şi Viorel Crânganu), formată din foşti canotori de performanţă, echipă care a obţinut, în ultimii patru ani, doar titlul de vicecampion la concursul naţional de canotci, iar în acest an, mult râvnitul titlu de campion.

“De la an la an numărul participanţilor este din ce în ce mai mare şi asta ne bucură, înseamnă că lumea se bucură de acest tip de sport. Noi ne atrenăm pe lacul Cătuşa, căci este periculos să te antrenezi în Dunăre, sunt curenţi puternici. Dar acolo, pe Cătuşa, văd foarte mulţi copii, ceea ce este îmbucurător”, a spus Sandu Voinea, membru al echipajului “Veteranii”. “Este ca un viciu, dacă apuci să faci acest sport, după aceea simţi nevoia să repeţi experienţa, pentru că e şi adrenalină şi competiţie şi efort fizic, e tot ce vrei”, a spus şi Teodor Pintilie, membru al echipei  “Veteranii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.