Campionatul european de box începe vineri, la Galaţi

0
1568

Campionatul European pentru juniori, masculin și feminin, începe pe data de 24 mai în Patinoarul Dunărea Galați, informează Federaţia Română de Box, organizator, împreună cu Primăria Galaţi, al evenimentului sportiv de talie europeană care va aduce la Galaţi peste 400 de invitaţi care vor rămâne până pe 1 iunie în Oraşul Teilor.  Potrivit sursei citate, “Competiția a stabilit deja un record pentru EUBC (Confederația Europeană). Este campionatul cu cel mai mare număr de participanți: peste 400. Și aici vorbim de orice competiție de box europeană la toate nivelurile: seniori, tineret și juniori.  408 de pugiliști din 36 de tari se vor lupta din 24 mai pâna pe 1 Iunie pentru medaliile de campioni la 13 categorii de greutate, atât la baieti cât și la fete.  Federația Romană de Box, care organizează in parteneriat cu Primăria Galați acesta competiție, și-a dorit sa revigoreze un centru de mare tradiție care a dat mari campioni precum Lucian Bute sau Cristian Ciocan pentru a vorbi doar de ultimii mari campioni gălățeni.
Pentru puştii de azi, nume precum Georgică Donici, prezent la două ediţii ale J.O., Alec Năstac – atât de aproape de un titlu european la amatori, Ionel Panaite, Vasile Lehăduş sau Sandu Târâlă poate nu mai spun mare lucru, însă Federația Romană de Box dorește ca măcar trei-patru pugiliști din lotul de juniori condus de maestrul George Pertea să le calce pe urme.
Premize pentru o competiție de succes pentru boxul românesc sunt, având în vedere faptul că în urmă cu doar două luni Marco Manea și vicecampionul european en-titre Adrian Preda au câștigat un puternic turneu desfășurat in Ucraina la Kharkov. Fetele antrenate de Adrian Lacatus emit și ele pretenții la cele mai strălucitoare medalii. Ca succesul să fie asigurat la finale și-au anunțat deja prezenţa şi Mihai Leu și Dorel Simion, doi dintre marii campioni ai sportului cu mănuși. Festivitatea de deschidere a CE de juniori va avea loc vineri 24 mai, de la ora 14.00, în prezenta Ministrului Tineretului și Sportului Bogdan Matei, primarul Galațiului Ionut Pucheanu și președintele Federatiei Romane de Box, Vasile Citea.
România va alinia la startul acestei competiții garnituri complete, de câte 13 sportivi, atât la masculin, cât și la feminin, oferind posibilitatea cât mai multor tineri pugiliști să ia un prim contact cu întrecerile la cel mai înalt nivel”, transmite FRB, care îi aşteaptă pe toţi iubitorii de box, vineri, la Patinoarul Dunărea din Galaţi.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + fifteen =