Campanie Transurb – „Eu urc prin faţă”

0
2231

Transurb a demarat campania “Eu urc prin faţă”, o campanie de educare a călătorilor în sensul ca aceştia să se obişnuiască să urce în mijloacele de transport în comun pe uşa din faţă şi să coboare pe uşile din mijloc şi de la spate. Sistemul, folosit cu succes în alte ţări dar şi  în alte oraş din ţară, urmăreşte, pe de o parte, un confort crescut pentru pasageri, dar şi o mai bună monitorizare, din partea şoferului, a biletelor şi abonamentelor de călătorie, pasagerii care urcă pe uşa din faţă urmând să arate şoferului, la solicitarea acestuia,  biletul sau documentele de călătorie.

Primul pas în această campanie a fost demarat, SC Transurb aplicând pe toate autobuzele şi troleibuzele din oraş mesaje, uşor de citit pe care scrie clar “Eu urc prin faţă”.

Campania se înscrie în eforturile societăţii şi administraţiei publice locale de modernizare a transportului public de călători, prin implementarea sistemului E-Tiketing. După cum am mai informat, sistemul E-Ticketing va permite mai multe proceduri de emitere a biletelor. El va include bilete cu coduri de bare, care vor putea fi furnizate pe hârtie sau pe un telefon mobil (m-ticket). Va exista şi un smart card de transport cu sigla Municipiului Galaţi care va permite încărcarea de titluri de transport public temporare. Toate titlurile de călătorie, fie bilete pe hârtie sau m-ticket, fie smartcarduri nominale (adică abonamentele) sau nenominale, vor trebui validate la urcarea în mijlocul de transport la validatoarele contactless ce vor fi instalate în fiecare mijloc de transport public. Distribuţia titlurilor de călătorie se va face prin punctele de vânzare Transurb, pentru toate tipurile de titluri de călătorie, inclusiv eliberarea smartcardurilor nominale şi nenominale. Toate smartcardurile, nominale sau nenominale, vor fi eliberate exclusiv de către reţeaua de distribuţie a Transurb. În stații vor mai fi instalate Automate de Vânzare de Bilete pentru eliberare de bilete pe suport de hârtie şi încărcare smartcarduri nenominale cu titluri de călătorie. Bilete virtuale eliberate prin intermediul aplicaţiei de telefon mobil (m-ticket), este disponibilă pentru sistemele iOS şi Android.

În paralel cu implementarea acestui sistem, Primăria municipiului Galaţi continuă eforturile de modernizare a parcului auto al Transurb SA. Potrivit primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, la cele 14 troleibuze noi nouţe achiziţionate de la Skoda deja s-ar putea adăuga alte trei, cumpărate cu banii rezultaţi din economiile apărute în urma licitațiilor desfăşurate. Totodată, Primăria este în procedură de achiziție a 8 garnituri de tramvai nou nouţe, sursa finanțării de aproximativ 12 milioane de lei fiind fondurile europene.

În plus, Primăria urmează să lanseze și caietul de sarcini pentru cele 70 de autobuze noi, 50 de clasă medie și 20 de clasă mică, a căror achiziție va fi finanțată din împrumutul de la CEC contractat vara aceasta. “Eu mă angajez ca până la sfârșitul mandatului să avem flota Transurb schimbată în proporție de 70%, pentru ca flota de transport în comun să fie nouă și la standarde care să îndeplinească toate cerințele cetățenilor din Galați”, a declarat recent primarul Ionuţ Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.