Campania ,,Siguranţa copiilor, responsabilitatea tuturor!”

0
850

În perioada septembrie – octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Galați, în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați, Direcția de Sănătate Publică Galați și Organizația ”Tinerii și Viitorul” desfășoară o campanie de prevenire a victimizării minorilor, cu accent pe prevenirea agresiunilor de natură sexuală și a traficului de persoane. 

Campania are ca scop creșterea nivelului de informare a adulților responsabili de îngrijirea și educarea copiilor, cu privire la problematica traficului de persoane și a agresiunilor de natură sexuală.

Beneficiari direcți ai acesteia vor fi părinți ai elevilor din ciclul primar, cadre didactice și elevi de la unitățile de învățământ din localitățile Frumușița, Munteni, Ghidigeni, Nicorești și Ivești, iar beneficiar indirect, comunitatea locală.

Pe parcursul derulării campaniei, echipele interdisciplinare participă la întâlniri cu părinții elevilor din ciclul primar și cadrele didactice, iar voluntarii Organizației ”Tinerii și Viitorul” implică elevii în activități creative pe tema creșterii gradului de siguranță personală.

În cadrul întâlnirilor desfășurate, până în prezent, în comunele Munteni, Ivești și Frumușița, specialiștii au transmis informații referitoare la factorii care favorizează comiterea agresiunilor de natură sexuală, consecințele acestora și măsurile de prevenire adecvate.

De asemenea, s-a urmărit discutarea unor noțiuni de bază privind relaționarea eficientă adult-copil ca premisă a reducerii riscului de victimizare a minorilor.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 11 =