Campania de donare de sânge continuă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

0
593

În cele 41 de centre de transfuzii din România, numărul donatorilor în ultima perioada a scăzut foarte mult, iar nevoia acută de sânge este în continuare destul de mare.

În contextul pandemiei, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane la donare, programul de lucru în centrele de transfuzie sanguină a fost prelungit şi sâmbăta.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfăşoară cu succes Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească.

De la începutul acestei campanii umanitare, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, foarte mulţi slujitori ai sfintelor altare împreună cu numeroşi credincioşi din Eparhia Dunării de Jos au donat sânge, mulţi dintre aceştia devenind donatori permanenţi.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, preoţi şi credincioşi din cadrul protopopiatului Tecuci, judeţul Galaţi, au desfăşurat astăzi, 20 mai 2021, o nouă acţiune de donare de sânge.

La această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 45 de voluntari care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge în această perioadă dificilă prin care trecem.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Voluntarii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor lor, cunoscându-se că o singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi.

Preoţii şi credincioşii din cadrul protopopiatului Tecuci, se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two − one =