Campania “Dăruieşte o jucărie, faci o bucurie” a ajuns la final

0
1258

Exerciţiu de umanitate predat la Primărie, de către cei mai mici cetăţeni ai Galaţiului, aşa se poate numi, pe scurt, ceea ce s-a întâmplat, astăzi, în holul instituţiei, acolo unde zeci de copii au venit pentru a dărui jucării şi pentru a primi, la rândul lor, alte daruri. Astfel, campania “Dăruiește o jucărie, faci o bucurie”, care s-a desfăşurat în ultima săptămână, a ajuns la final, un final fericit pentru că miile de jocuri, jucării şi dulciuri donate de familiile cu posibilităţi ajung acum în braţele altor copii, mai puţin norocoşi, ai căror părinţi sau aparţinători nu au posibilitatea financiară pentru a le cumpăra ce îşi doresc de 1 Iunie.

Primele daruri au fost oferite copiilor chiar de către primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care, a împărţit şi punguţe cu dulciuri, din partea Primăriei, după care edilul a ascultat cântecele şi poeziile cu care prichindeii au răsplătit generozitatea celorlalţi. „Vreau să le urez copiilor la mulţi ani şi să le mulţumesc tuturor gălăţenilor care s-au implicat în această campanie, astfel încât să nu fie copil care să nu se bucure de 1 iunie”, a spus primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, instituţia pe care o conduce urmând ca astăzi şi mâine să ofere cadouri unui număr de aproximativ 500 de copii beneficiari ai serviciilor sociale oferite de ONG-urile de profil cu care municipalitatea colaborează.

“Suntem de la Asociaţia Multifuncţională Sf. Spiridon, acolo unde oferim copiilor cu situaţii deosebite servicii de asistenţă socială, copiii servesc o masă caldă, după ore, facem lecţiile cu ei, îi pregătim la diverse materii… Astăzi am venit aici şi, deşi ei fac parte din familii fără posibilităţi, fiecare din ei a venit cu câte un cadou, cât de mic, pentru că am vrut să îi învăţăm lecţia de a dărui, pentru că nu poţi preţui un lucru doar dacă primeşti, trebuie să şi dăruieşti”, a spus Veronia Udreş, asistent social. La împărţirea cadourilor de către primarul Ionuţ Pucheanu s-au aflat şi elevii Şcolii Gimnaziale Gheorghe Marinescu, aceştia aducând alte donaţii – jucării şi dulciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.