Campionatul european de box pentru juniori s-a încheiat

0
1183

La Campionatul European pentru juniori, desfăşurat pe Patinoarul Artificial “Dunărea” din Galaţi, echipa României a obţinut opt medalii, din care cinci de bronz şi trei de argint, clasându-se pe locul al patrulea, din cele 36 de ţări participante la competiţie. Au obţinut medalii de argint Cristinel Măzăreanu (46 kg), Adrian Preda (categoria 54 kg) și Mariana Mărăcine (+80 kg)  şi medalii de bronz –  Mihaela Cristina Ciobanu (57 kg), Beatrice Melania Moldovan (70 kg), Elena Alexandru (80 kg), Eusebiu Tîrzoman (50 kg) și Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg).

Cei trei “copii de argint” s-au confruntat, sâmbătă, cu adversari puternici. Astfel, buzoianca Mariana Cristina Mărăcine a luptat în gala fetelor, românca intrând în ring cu Ekaterina Radionova, însă rusoaica a fost declarată câștigătoare, prin abandonul Marianei, după prima rundă.  Legitimat la CSM Suceava, Cristinel Costel Măzăreanu (foto) s-a bătut în finală cu ucraineanul Danylo Dryzhak, acesta din urmă învingându-l pe sucevean. A doua calificare în finală a lotului masculin, vicecampionul european din 2018, Adrian Florin Preda s-a bătut cu rusul Mikhail Grigorian, însă după un meci echilibrat, arbitrii l-au declarat învingător pe juniorul din Rusia, spre dezamăgirea fanilor români.

Despre finala de sâmbătă a vorbit preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea (foto): “Măzăreanu Cristinel a fost primul român dintre cei doi finaliști ai Campionatului European de Box care s-a încheiat la Galați. Din păcate, nici Măzăreanu și nici Preda Adrian nu au reușit să urce pe prima treaptă a podiumului și să-și asigure medalia de aur. Dacă la Măzăreanu situația a fost clară de la început, cu un adversar dificil, nu la fel s-a întâmplat cu Preda care a făcut un meci mare în faţa sportivului din Rusia, câştigând clar prima repriză cu 5-0 dar pierzându-le pe următoarele două cu 4-1, dar insuficient pentru a obține victoria, fiind declarat învins cu decizie 3-2. Pentru mine și FRBox și cred ca și pentru publicul din sală, Adrian Preda e campionul nostru. Viitorul, sunt sigur,  ne va demonstra că această generație de juniori este în stare să dea mari campioni. Pe lângă cei doi medaliați cu argint, mai sunt și Tîrzoman Eusebiu de la CSM Gladiatorul – Com Val, Iaşi și Hermeziu Cozmin de la Bacău ca și restul echipei naționale care au participat la acest campionat! România s-a clasat pe locul patru din 36 de ţări participante cu un număr de opt medalii. Felicitari antrenorilor și staff-ului tehnic are i-a pregătit. Au fost două săptămâni de foc, cu multe eforturi, emoții, probleme sau neajunsuri. Am scos-o la capăt, zic eu, foarte bine, cu echipa din FRBox, implicată total și pe care o felicit și le mulțumesc, la fel, și colaboratorilor implicați care și-au asumat să rezolve diferite probleme care țineau de buna organizare a evenimentului . Rezultatul e bun, cred că toate delegațiile sunt mulțumite și sper ca fiecare va vorbi frumos despre România și Galați și ca vor dori să mai revină în țara noastră ! Hai România!”.

Reamintim, în perioada 24 mai – 1 iunie, la Patinoarul Artificial „Dunărea” din municipiul Galaţi s-a desfăşurat Campionatul European pentru juniori, masculin și feminin care a debutat pe 24 mai. Cu peste 400 de participanți (13 categorii de greutate) din 36 de țări, competiția a stabilit deja un record pentru EUBC (Confederația Europeană de Box), ca evenimentul sportiv cu cei mai mulți participanți în cei 60 de ani de când este organizat. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Box, în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.