Căminele Universităţii ‘Dunărea de Jos’ au fost binecuvântate

0
589

Căminele din Campusul studenţesc Al.I.Cuza al Universităţii Dunărea de Jos, dar şi cei peste 2.400 de studenţi şi masteranzi cazaţi aici, au fost binecuvântaţi de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, însoţit de un sobor de preoţi.

Slujba aghesmei a fost săvârşită de ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi din municipiul Galaţi, în faţa troiţei ridicată pentru studenţi în campusul universitar gălăţean. Şi în acest an acţiunea a fost organizată de către tinerii membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenţilor din Galaţi.

Studenţi din cămine şi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei”, cu lumânări aprinse în mâini, au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic.

În cuvântul adresat cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat importanţa sfinţirii sufletelor şi a trupurilor noastre, dar şi a locurilor în care ne desfăşurăm activitatea în fiecare etapă a vieţii, apreciind totodată implicarea tinerilor în organizarea şi desfăşurarea unor astfel de evenimente.

”Tradiţionala vizită printre studenţi în căminele lor, care sunt provizoriu şi casele lor, loc de socializare şi în acelaşi timp loc de reflecţie asupra viitorului lor, este şi pentru noi o importantă şansă de a cunoaşte mai bine căile de comunicare de la om la om şi de la suflet la suflet, şi cred că sunt puţine ocaziile şi şansele noastre, într-o lume a robotizării şi informatizării, să găsim nu numai uşile deschise ale căminelor studenţeşti, dar mai ales sufletele deschise ale multor tineri de la care am învăţat foarte multe în această seară ”, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop a mers prin camerele de cămin, acolo unde studenţii şi masteranzii îşi petrec o parte din anii de studiu, i-a binecuvântat, a vorbit cu ei şi le-a oferit iconiţe şi cărţi de rugăciune.

Într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti şi studenţi teologi, au vizitat fiecare cameră din cele nouă cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântându-i pe tineri. Preţ de câteva ore, pe holurile căminelor au răsunat troparele Sfintei Crucii şi ale Sfântului Apostol Andrei.

Acest eveniment desfăşurat în spaţiul universitar gălăţean face parte din seria manifestărilor spirituale dedicate în această lună Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Galaţiului şi al întregii Românii.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 13 =