Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii din Galați, cu bani de la UE

0
569

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat electronic, la sfârșitul săptămânii trecute, contractul de finanțare pentru investiția “Spaţiu expoziţional permanent Zona pescărească Prut-Dunăre”, cu fonduri prin Programul Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020.

“Am semnat un nou contract cu fonduri europene. Le vom oferi gălățenilor o nouă zonă de relaxare la Complexul Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță>. Pe o suprafață de peste 500 de mp, vom amenaja o expoziţie virtuală şi interactivă, cu echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare și ochelari de realitate virtuală  Astfel, cu ajutorul tehnologiei, vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele din această zonă și despre aşezările pescăreşti din acest areal. În plus, vom amenaja și o instalație tridimensională, astfel încât cei mici să facă o călătorie aeriană virtuală pentru a descoperi într-un mod inedit și interactiv zona Prutului și a Dunării Inferioare. Sunt convins că toți gălățenii vor fi încântați de acest nou mod de a petrece timpul liber”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor afla informații despre căile de migrație a păsărilor din Lunca Dunării, biotopul acvatic, geneza Luncii Dunării, ecosistemele apelor curgătoare sau speciile de păsări pe cale de dispariție. Licitația pentru atribuirea lucrărilor este în faza de evaluare a ofertelor depuse.

Valoarea proiectului este de 1.783.400 de lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =