”Călătorii muzicale” la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine

0
670

Melomanii au avut prilejul de a asista,  duminică seara, la concertul intitulat ”Călătorii muzicale”, eveniment organizat de Muzeul eparhial în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Pro Valores”, în cadrul Turneului ”Citadele muzicale”, ediţia a X-a, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Toate manifestările din cadrul acestui eveniment itinerant sunt caritabile, fondurile strânse din donații fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, ce are ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.
Manifestarea cultural-artistică de duminică seară s-a desfăşurat în Salonul Oficial al Muzeului eparhial şi a fost susţinută de Ansamblul ”Musica Viva”, format din artiștii Florin Mitrea la violoncel și pianista Andreea Butnaru. Ansamblul ”Musica Viva” a fost fondat în anul 2005 de către pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, fiind gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice.  În anul 2013,”Musica Viva” a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio.
Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist și șef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.
Recent, Ansamblul ”Musica Viva” a realizat un compact disc intitulat “O călătorie în secolul XX”, cu sonate pentru violoncel și pian ale compozitorilor Martinu, Șostakovici și Poulenc.
La Muzeul eparhial, muzicienii bucureșteni au interpretat opusuri semnate de compozitori consacrați precum: Jules Massenet, George Stephănescu, Serghei Rahmaninov, Constantin Dimitrescu, Felix Mendelssohn, Paul Constantinescu, Ludwig van Beethoven, Doru Popovici și Bela Bartok. La finalul interpretărilor muzicale, de duminică seara, publicul gălăţean a răsplătit abordarea de excepţie a pieselor cu prelungite ropote de aplauze.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 2 =