C J a alocat un milion de lei pentru prevenirea coronavirusului

0
786

Consiliul Judeţean(CJ) Galaţi a alocat, miercuri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un milion de lei din fondul de rezervă bugetară, în vederea asigurării sumelor necesare pentru implementarea măsurilor de prevenire a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus (Covid-19).

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, banii vor fi distribuiţi pe baza solicitărilor făcute de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

“Vom asigura fondurile necesare pentru implementarea măsurilor de prevenţie stabilite în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, pe baza solicitărilor Direcţiei de Sănătate Publică, vom deconta sumele necesare pentru achiziţionarea de materiale sanitare, bunuri şi servicii. CJ a alocat din fondul de rezervă suma de un milion de lei. În plus, în cazul în care situaţia o va impune, vom suplimenta fondurile necesare”, a spus Fotea.

El a precizat că CJ Galaţi va pune la dispoziţia autorităţilor două spaţii de carantină la fostele centre de consultanţă de la Vlădeşti şi Zătun.

,,Am pus la dispoziţia autorităţilor sanitare două spaţii de carantină pentru persoanele suspecte a fi contaminate cu noul coronavirus. Spaţiile sunt izolate de comunităţi, au toate facilităţile şi utilităţile necesare şi îndeplinesc toate normele de sănătate publică. În cele două spaţii vor putea fi cazate pe perioada carantinei 20 de persoane”, a declarat Costel Fotea.

În judeţul Galaţi, la acest moment, sunt patru persoane aflate în centrul special de carantinare şi alte 21 izolate la domiciliu, toate venind din Italia.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 9 =