Bunătăți pentru petrecerea de Sfântul Andrei

0
1057

Peste 100 de standuri cu mâncare și băutură caldă sunt la dispoziția consumatorilor pe Faleza Superioară a Dunării, acolo unde, seara, au loc și cele mai tari concerte din oraș, despre care puteți afla citind https://www.gazetagalatiului.ro/a-doua-zi-de-petrecere-pe-faleza-superioara-iata-cine-va-concerta-diseara/

Până la petrecerea de diseară însă, trebuie să știți că vă puteți umple masa cu bucate alese, preparate la bucătăriile mobile de pe faleză, unde bucătarii au gătit diverse preparate din carne de porc, pui, oaie sau pește, alături de care sunt oferite diverse garnituri – de la mămăligă sau bulz pe grătar, până la murături asortate sau gogoșari umpluți cu varză acră. Producători tradiționali din Sibiu, Brașov sau Bistrița au ajuns până la Galați cu brânză de putină, cașcavelă sau caș afumat dar și cu tot felul de produse tradiționale de iarnă – tobă, leber, cârnați de casă, slănină, șorici și șuncă afumată.

Nici dulciurile nu sunt neglijate, existând standuri cu turtă dulce, prăjituri de casă cu gustul copilăriei – salam de biscuți, albă ca zăpada, gogoși, plăcintă cu dovleac iar lista poate continua. Iar după atâtea bunătăți bineînțeles că merge un pahar cu vin fiert la ceaun, împreună cu portocale și bețe de scorțișoară, sau chiar și o cafea turcească, făcută tradițional, la nisip! Așadar, numai motive de a veni pe faleză și a sărbători Sf. Andrei (dar și mâine, de Ziua Națională a României), la evenimentele puse la cale de Primăria municipiului Galați!

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − one =