Bugetul Primăriei pe 2020, lansat în dezbatere publică

0
905

Primăria municipiului Galați a lansat, pe site-ul oficial, www.primariagalati.ro, în consultare publică, proiectul de buget aferent anului 2020 în sumă de 575.270.000 lei.

Pentru secțiunea de funcționare (asigurarea sumelor necesare pentru străzi, școli și spitale, salubrizare, iluminat public, transport public în comun etc) este prevăzută suma de 432.169.000 lei, din care mai puțin de un sfert (92 de milioane de lei) reprezintă cheltuielile de personal.

Pentru anul 2020, Primăria municipiului Galați și-a propus o listă de 110 obiective de investiții pentru învățământ, sănătate și infrastructură, totalizând peste 165 de milioane de lei.

Între aceste obiective menționăm: anvelopare școli; reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați; reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului Clinic pentru copii „Sf. loan”; amenajare zona centrală între strada Navelor, limita dintre bloc P și Potcoava de Aur; creșterea performanței energetice pentru blocuri de locuințe; achiziție tramvaie; achiziție autobuze electrice hibrid; modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918; modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bulevardul George Coșbuc; reabilitare și modernizare Plaja Dunărea; Pasaj Dunărea; modernizare locuri de joacă; stație epurare ape uzate Dimitrie Cantemir; reabilitare Strada Domnească; extindere iluminat public; regenerare urbană cartiere Micro 19, 20, 21; achiziție mobilier urban; punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina – Barboși.

Propunerile, sugestiile și opiniile referitoare la proiectul supus dezbaterii publice pot fi transmise în scris pe adresa Primăriei municipiului Galați, str. Domnească nr. 54 sau la adresa de e-mail [email protected], până la data de 03.02.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.