Bugetare participativă. Gălățenii pot propune Primăriei idei de proiecte pentru dezvoltarea orașului

0
1563

Primăria Galați informează că a fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre „Aprobarea Regulamentului cu privire la desfășurarea procesului pilot de bugetare participativă la nivelul Municipiului Galați”.

Acest proiect presupune ca locuitorii orașului să propună idei de proiecte care să răspundă nevoilor comunității și care să contribuie la dezvoltarea orașului.

Proiectul de hotărâre, Referatul de aprobare și Raportul de specialitate pot fi consultate pe site-ul Primăriei, secțiunea Transparență Decizională.

Propunerile, sugestiile sau recomandările persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până la data de 20.03.2020, prin formularul online afișat la începutul secțiunii, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin poștă, pe adresa instituției din Galați, Str. Domnească nr. 54 sau la Registratura Generală din Galați, str. Domneasca nr. 54.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0236.307.798 sau adresa de e-mail: [email protected]

* Despre bugetarea participativă

Conceptul implică participarea activă a cetăţenilor în procese deliberarative cu rol de luare a deciziei şi în implementarea deciziei, pentru asigurarea unei dezvoltări durabile, prin stimularea formelor de auto-organizare a comunităţilor locale în contexte care să facă transparent modul de funcţionare a administraţiei locale şi adâncirea formelor de control democratic al instituţiilor publice. Indicator de modernitate și de deschidere a administrației față de cetățean, bugetarea participativă este o modalitate mai eficientă de cheltuire a banului public, consolidează comunitatea și face ca bugetele publice să fie cheltuite într-un mod transparent, mai echitabil și mai eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.