Bucurie și emoții la deschiderea noului an școlar

0
2589

Astăzi a fost ziua în care, dis de dimineață, zeci de mii de elevi gălățeni au plecat de-acasă, către școală, unii pentru prima oară. „Noi, părinții, avem mai multe emoții decât cei mici, așa m-am emoționat și când l-am văzut la grădiniță… sunt emoții, pentru că îi vezi cum cresc”, ne-a mărturisit o mămică, de mână cu băiețelul ei care, de astăzi, este elev în clasa zero, la cea mai mare școală din oraș, Școala Generală nr. 29, aici unde, în cele 45 de clase învață 1.179 de elevi. Pentru ca cei mici să nu se simtă stingheri, doamnele învățătoare au personalizat fiecare clasă zero, așa că unii bobocei – de la „clasa albinuțelor”  au primit jucării din pluș sub formă de albinuțe, alții, din „clasa florilor”, au primit pălăriuțe decorate cu flori iar alții, cei din „clasa buburuzelor” au primit coronițe cu buline și cu antenuțe. „Știu că va fi foarte frumos la școală, mi-a spus mami și știu că voi învăța foarte multe lucruri aici”, a spus și Sofia, o „albinuță”.

Și primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a participat, în această dimineață, la deschiderea anului școlar la Școala Generală nr. 29. “Este cea  mai mare școală din Galați, ca număr de copii, este o școală importantă care, cu fiecare an, începe să arate din ce în ce mai bine. Vă fac o promsiune – noi, cei din adminstrația locală vom face tot ce ne stă în putință ca școlile din municipiul Galați să arate din ce în ce mai bine. Educația este cea mai bună investiție pe care o poate face un părinte pentru copilul său. Cu o educație bună este aproape imposibil să nu reușim să izbândim în viață. Le urez succes bobocilor care pășesc pentru prima oară pe poarta școlii și le urez succes și celor din clasa a VIII-a, baftă la examenul ce-i așteaptă în acest an. Urez tuturor elevilor și profesorilor înțelepciune și putere de muncă lor, iar părinților, răbdare și să dea Dumnezeu să ne întâlnim la anul sănătoși și cu rezultate mult mai bune decât în acest an”, le-a urat, celor prezenți, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

La rândul său, șeful Poliției Locale, Petrică Hahui, a ținut să comunice faptul că “având în vedere numărul mare de elevi din această școală, dar și al celorlalte două școli din apropiere, Poliția Locală are această zonă în permanentă supraveghere, pentru menținerea liniștii, ordinii publice și siguranței rutiere. Vă reamintesc, oricând sesizați probleme, puteți apela cu încredere Poliția Locală, la telefonul scurt  0236955”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.