Braconaj piscicol pe Prut

0
1131

Poliţiştii de frontieră gălățeni au descoperit și ridicat în vederea confiscării o plasă de pescuit tip ava de 75 de metri pătraţi și o plasă de pescuit tip monofilament de 12 metri pătraţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au observat pe un luciu de apă din apropierea râului Prut, o plasă de pescuit tip ava. Lucrătorii noştri au scos din apă plasa cu lungimea de aproximativ 50 de metri și lățimea de 1,5 metri, care nu avea niciun peşte prins în ea. În imediata apropiere, colegii noștri l-au identificat pe gălățeanul P.V., în vârstă de 35 de ani.

În urma declaraţiilor bărbatului şi a cercertărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au mai descoperit la domiciliul acestuia o plasă de pescuit tip monofilament.

În cauză, colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial în habitatele naturale, prin orice mijloace, al peștilor și altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohiobiție şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Cele două plase de pescuit, în valoare totală de 300 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.