Bolnavii de COVID 19 vor fi internați şi la Spitalul de Psihiatrie

0
621
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a stabilit că un pavilion al Spitalului de Psihiatrie din municipiul Galaţi va fi amenajat în spaţiu în care vor fi cazaţi, temporar, nu mai mult de 48 de ore, pacienţii testaţi pozitiv COVID 19, care în această perioadă trebuie monitorizaţi de personal medical, pentru a se stabili dacă afecţiunea este una gravă şi necesită internare sau forma de boală este una uşoară. Spaţiul situat la Spitalul de Psihiatrie a fost identificat în conformitate cu art. 8, alin. 3 al Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.
Această decizie a fost luată în condiţiile în care spitalele în care sunt internaţi bolnavi infectaţi cu SARS CoV 2 nu mai au sau au foste puţine locuri libere. Ieri, spitalele CFR şi TBC din municipiul Galaţi nu mai aveau paturi libere iar joi Spitalul de Boli Infecțioase s-a aflat în aceeaşi situație.  Astfel de situații sunt peste tot în țară, existând deja imagini cu Spitalul din Ploieşti unde pacienții cu coronavirus sunt monitorizați timp de 48 de ore, timp în care stau pe paturi amplasate pe holurile unității medicale.
“În urma intrării în vigoare a legii destinate carantinei și izolării persoanelor confirmate cu Covid-19, a apărut necesitatea identificării unui spațiu de cazare pentru persoanele asimptomatice sau cu forme ușoare de boală. În consecință, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, prin Hotărârea nr. 78/24.07.2020, a fost identificată ca locație alternativă de cazare și tratament pentru bolnavii asimptomatici sau cu forme ușoare, Centrul de urgență pentru persoane fără adăpost, ce va fi atașat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ,,Sf. Cuvioasă Parascheva” Galați.
🏨 Acesta se află în curtea Spitalului de Psihiatrie ,,Elisabeta Doamna” Galați.
🧴Spațiul va fi igienizat și amenajat corespunzător, pentru a putea caza persoanele infectate cu noul Coronavirus”, transmite Prefectura Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − 2 =