Blocul PEXCO va fi modernizat cu fonduri europene

0
1420

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost atribuit contractul de lucrări pentru modernizarea blocului PEXCO, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Contractul, încheiat cu Criomec SA, este în valoare de 4.464.975 lei cu TVA, iar durata acestuia este de 15 luni, fiind prevăzute 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

Proiectul prevede realizarea a 38 de apartamente cu o cameră, cu bucătărie și grup sanitar propriu, precum și a 10 garsoniere, cu bucătărie și cu grup sanitar propriu, prin recompartimentarea spațiului existent.

De asemenea, se vor face lucrări de anvelopare, se vor realiza pardoseli din parchet în camerele de locuit și se va monta gresie în holuri, se vor face zugrăveli, iar tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu tâmplărie din profile PVC și geam termoizolant.

S-au mai prevăzut și lucrări de înlocuire a instalațiilor de alimentare cu apă și canalizare, de înlocuire a instalației termice, precum și lucrări de reparații și refacere trotuare, alei de acces și rigole.

Blocul, construit în perioada 1976 – 1978, este situat pe strada Dr. M. Petrini Galatzi, în cartierul Micro 39.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 6.412.479,42 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 3.259.529,00 lei.

Proiectul „Reabilitare și modernizare bloc PEXCO Galați” este finanțat în cadrul POR/2019/9/9.1/1/7REGIUNI, AXA PRIORITARA 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, PRIORITATEA DE INVESTITII 9.1 – Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunității (DLRC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.