Blocul G8 din Micro 18, reabilitat cu fonduri europene în parteneriat cu Primăria

0
714

Primăria Galați informează că a încheiat proiectul finanțat cu fonduri europene pentru creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G8, aferent Asociației de proprietari nr. 360A Emanuel, din cartierul Micro 18.

În cadrul proiectului s-au realizat următoarele lucrări principale: anveloparea imobilului, termohidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu profile PVC de culoare albă cu geamuri termohidroizolante, înlocuirea liftului cu un altul adaptat și nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Obiectivul specific al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 41 de apartamente ale blocului G8, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an  a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor.

În urma implementării proiectului se vor obține următoarele rezultate: îmbunătăţirea condițiilor de igienă și confort termic interior; reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie.

Valoarea totală a proiectului este de 920.473,46 lei lei, din care valoarea contribuției din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 552.284,07  lei.

Proiectul „Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G8 aferent Asociației de proprietari nr. 360A Emanuel din municipiul Galați”, cod MySMIS 117904, este finanțat  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Primăria Galați este în topul administrațiilor cu cele mai multe proiecte cu fonduri europene depuse și pe primul loc în Regiunea Sud-Est cu proiectele pentru creșterea performanței energetice a blocurilor, respectiv pentru 22 de imobile.

Astfel, pe lângă proiectul privind blocul G8, Primăria are în implementare un alt proiect pentru creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1, aferent Asociației de Proprietari nr. 388, în valoare de 870.894,21 lei.

Primăria municipiului Galați a depus cereri de finanțare europeană pentru încă 20 blocuri de locuințe, proiecte a căror valoare este de 24.852.813, 52 lei. Proiectele sunt în diverse stadii de evaluare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =