Bloc evacuat în prima zi din an, din cauza unui miros necunoscut

0
1503

Panică în blocul 4 F de pe strada Frunzei, unde, astăzi, la orele prânzului, locatarii au fost alertați de un miros necunoscut și neidentificat, motiv pentru care au sunat la 112. Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Galați, lt. col. Eugen Chiriță, preventiv au fost evacuați toți locatarii din bloc, însă măsurătorile menite să verifice dacă există scăpări de gaze din instalația de gaze naturale nu au arătat vreo defecțiune. În consecință,  ISU Galați a solicitat sprijinul echipajului cu autospecială CBRN (cercetare chimică, biogică, nucleară) de la ISU Brăila, care a ajuns, în jurul orei 13.30, la fața locului și care acum efectuează măsurători, atât pe scara blocului cât și în jurul canalizărilor dar și în fiecare apartament în parte, motiv pentru care locatarii au revenit în propriile case.  Se pare însă că sursa mirosului ar fi un spray paralizant folosit într-un conflict izbucnit între locatarii blocului.

Update 15.00 – În urma măsurătorilor făcute de specialiști în apartamentele din bloc, nu s-au descoperit alte substanțe periculoase de la care să fi provenit mirosul care a alertat locatarii. S-a concluzionat că mirosul provenea de la un spray iritant lacrimogen, folosit într-un conflic, în bloc, urmând ca Inspectoratul Județean de Poliție să stabilească toate circumstanțele în care a avut loc incidentul.
După o oră, Inspectoratul Județean de Poliție Galați a remis un comunicat de presă potrivit căruia „La data de 01 ianuarie a.c., ora 11.50, Secția 2 Poliție Galați a fost sesizată, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe casa scării unui bloc din cartierul Țiglina 2, se simte un miros puternic înțepător, de natură necunoscută.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și echipaje din cadrul ISU și Serviciului Județean de Ambulanță. În primă instanță, toți locuitorii imobilului, în număr de 36, au fost evacuați, fiind solicitată prezența unui echipaj DISTRIGAZ. După verificările efectuate, aceștia au infirmat posibile emisii de gaze.  La fața locului a ajuns și o echipă specializată CBRN, din cadrul ISU Brăila, care, de asemenea, a verificat subsolul imobilului, casa scării și apartamentele, și nu a identificat prezența, în aer, a unor substanțe toxice.
În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că, în jurul orei 11.00, un bărbat, de 63 de ani, locatar al imobilului in cauză, pe fondul unui conflict spontan cu fiul său, de 31 de ani, ar fi folosit un spray iritant lacrimogen, pentru a-l da afară din locuința, pe acesta.
Cei doi au fost sancționați contravențional, fiecare cu câte 500 de lei amendă, pentru participare și provocare de scandal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.