Binecuvântare arhierească pentru Mircea Marian Petria, calificat la Jocurile Paralimpice din Tokyo

0
582

Duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați, la eveniment fiind prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, toţi asistând, la finalul slujbei, la un moment emoţionant – binecuvântarea dată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian către Mircea Marian Petria, un tânăr cunoscut gălăţenilor pentru performanţele sale sportive cu atât mai de laudă cu cât Marian suferă de dizabilităţi fizice.

Momentul a avut loc după săvârșirea Sfintei Liturghii, când ierarhul Dunării de Jos l-a felicitat pe tânărul Mircea Marian Petria pentru calificarea sa la Jocurile Paralimpice ce se vor desfășura la Tokyo, în perioada 24 iulie – 9 august 2020, în care sportivi cu dizabilități fizice sau mentale se vor întrece la 22 de sporturi, de la atletism până la scrimă. Mircea Marian este un bun credincios din municipiul Galați, în vârstă de 29 de ani, care participă frecvent la slujbele de la Catedrala Arhiepiscopală și care de 8 ani practică atletismul, obținând rezultate remarcabile la competiții internaționale din țări precum, Croația, Italia, Germania și Elveția.

Tot în cadrul slujbei de duminică, diaconul Mihăiță Georgian Cimpoeașu a fost hirotonit întru preot pe seama bisericii cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Perișoru, protopopiatul Făurei, județul Brăila. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca în care ni se prezintă pilda dregătorului bogat – păzirea poruncilor.
„Evanghelia sau Vestea cea Bună este o scrisoare de dragoste disperată a Celui ce ne iubește profund cu o iubire care ține cont de toți oamenii, cu o iubire care nu exclude prin ea însăși pe nimeni și nu poate să excludă, deoarece iubire este Dumnezeu, iar Dumnezeu nu poate urî, pentru că El este și Părinte și Părintele își iubește fiii, chiar și atunci când ei nu-L iubesc […].
Una dintre cauzele care degradează raporturile, frățietatea și iubirea dintre noi este averea. Biserica și amvonul nu sunt făcute pentru a explica ce este averea, însă Dumnezeu, Medicul nostru constată care sunt consecințele folosirii averii de către unii împotriva altora. Averea este bună sau rea în funcție de întrebuințarea pe care noi i-o dăm. Omul a fost făcut bun de Dumnezeu, însă faptele omului sunt cele care îl înscriu pe acesta într-o categorie anume”, a spus ierarhul Dunării de Jos. La momentul cuvenit, mulți copii și credincioși au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, iar la final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți la biserică și le-a oferit iconițe.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 12 =