Bilanţul potopului care a lovit Galaţiul

0
1495
În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul municipiului Galați, între orele 19.00 – 20.40, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost primite peste 200 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situații de urgență în mai multe zone.
În perioada menționată, la nivelul municipiului Galați au fost ploi semnificative cantitativ, respectiv 79,6l/mp, fiind inundate peste 30 de străzi și 135 de gospodării (curți și grădini). Totodată,  o casă a fost avariată, iar alte 6 case și un subsol au fost inundate.
Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru evacuarea apei cu 7 autospeciale, 9 motopompe transportabile și 2 motopompe de mare capacitate, cu un debit de 1,3.mc/minut.
De asemenea, cele 3 pompe de la Stația 13 Iunie, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră, rămân pornite până la evacuarea apei din toate zonele afectate.
La 112 au fost raportate patru autoturisme avariate din cauza copacilor căzuți.
Două localități – Fântânele și Smârdan  – sunt fără energie electrică, fiind afectați 1.850 de consumatori. Se intervine cu echipele de la Electrica.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =