Bilanţ Estival – 2019: peste 1.300 de amenzi de 390.000 lei

0
724

Peste 1.300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 390.000 lei, au fost aplicate de poliţiştii locali, în cadrul Planului de măsuri Estival – 2019, derulat în municipiul Galați, în perioada mai – septembrie.

Din numărul total de amenzi, 479 au fost aplicate pentru consum băuturi alcoolice în locuri publice, 100 pentru tulburarea liniștii publice, 37 pentru expresii jignitoare şi 15 pentru gesturi obscene.   Alte 491 de amenzi au fost date pentru murdărirea domeniului public, parcare auto pe trotuar sau spațiu verde, lipsă lesă animal de companie şi comerț stradal neautorizat.

Tot în cadrul Planului de măsuri Estival au fost legitimate  2.549 de persoane, 120 de grupuri au fost dispersate și au fost constatate zece fapte cu caracter penal.

“La finele lunii septembrie Poliția Locală Galați a încheiat cel mai important program de acțiune care s-a derulat pe timpul verii. Este al treilea an de când, reușim să avem un climat de normalitate civică în zonele de promenadă, și nu numai. Printr-o serie de acțiuni specifice, am reușit să reducem fenomenul contravențional și infracțional stradal. Vom continua și în 2020, apropierea de comunitatea locală și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, fiind două dintre prioritățile instituției noastre”, a declarat directorul Poliției Locale Galați, Petrică Hahui.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 2 =