Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” organizează ”sChOOL-RURAL – Școala de vară pentru copiii din mediul rural”

0
735

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Galați, cinci biblioteci comunale și Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”, sChOOL-RURAL – Școala de vară pentru copiii din mediul rural.

Proiectul de educație culturală nonformală, al cărui scop este facilitarea accesului la cultură a copiilor din mediul rural gălățean, a fost declarat câștigător de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), în sesiunea II/2021.

Școala de vară se va desfășura pe parcursul a cinci săptămâni, începând cu data de 9 august, iar în cadrul acesteia vor participa 75 de copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, din familii defavorizate, din comunele Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului și Vânători.

În cadrul școlii de vară, vom organiza patru ateliere tematice (luni-joi) pentru fiecare dintre comunele partenere: de teatru (TheatreLab), literatură (ReadingLab), comunicare nonverbală (MusicLab), creativitate (StoryLab). Aceste ateliere vor urmări promovarea incluziunii, diversității și toleranței, stimularea expresivității și a creativității copiilor, dezvoltarea gândirii critice, a abilităților personale și de comunicare. Atelierele se vor desfășura atât la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, cât și într-un cadru nonformal – foișorul din Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”.

Fiecărei comune partenere îi va fi alocată o săptămână de ateliere tematice, între orele 10.00 și 15.00, iar în ziua de vineri a fiecărei săptămâni copiii vor vizita Grădina Zoologică și Faleza Dunării. Ziua de vineri va fi susținută financiar în totalitate de Consiliul Județean Galați.

Bugetul total al proiectului este de 59.837 de lei, din care 52.657 de lei reprezintă finanțare asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, iar 7.180 de lei reprezintă contribuția Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia”, din fonduri asigurate de Consiliul Județean Galați. Contractul de finanțare va fi semnat în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.